BEWUSTWORDING

Veel ondernemers in het MKB zijn zich niet bewust van de verschillen tussen een accountant en een administratiekantoor. Wist u bijvoorbeeld dat iedereen een administratiekantoor mag beginnen of zich boekhouder mag noemen? Daar is zelfs geen verplichte opleiding voor nodig.

BEROEPSREGELS

Accountants hebben een gedegen opleiding gevolgd, die jaren in beslag neemt voor ze de titel accountant mogen voeren. Elke accountant moet verplicht ingeschreven staan bij de NBA om deze titel te behouden en wordt regelmatig getoetst. Verder is elke accountant verplicht om jaarlijks PE (permanente educatie) punten te behalen via cursussen en seminars, waarmee actuele kennis en kwaliteit gewaarborgd blijft.

RISICO EN TARIEFSTELLING

Hoewel een administratiekantoor een aanvaardbaar niveau kan halen, hangt dat volledig af van de kwaliteit van de eigenaar. Ondernemers kunnen dat niet beoordelen en dat brengt risico’s met zich mee.

Het tarief van een administratiekantoor ligt meestal lager dan dat van een accountant. Door de efficiënte manier van werken en minimale overheadkosten kan Marnette Visser haar diensten aanbieden tegen scherpe tarieven. Het beste van twee werelden dus.